Sander Strating

Ik ben Sander Strating.

Ik heb mijn coachopleiding gevolgd bij Integral Coaching Canada en ben gecertificeerd Integral Master Coach™.

Naast mijn coachwerkzaamheden ben ik parttime in dienst als GIS-specialist bij MapXact (GIS staat voor Geografisch Informatie Systeem).

Ook ben ik actief als vrijwilliger Palliatieve Thuiszorg bij ZwolleDoet! Geef ik workshops Aikido bij nazorgcentrum IntermeZZo. En ben ik aldaar medeorganisator van de mannenavonden.

Hoe coach ik?

Ik coach vanuit een integrale aanpak waarin hoofd, hart en handen samenkomen en samenwerken. Daarbij combineer ik mijn voorkeur voor ratio en structuur met intuïtie en creativiteit.

Ik vind het fijn om ergens concreet en gestructureerd naar toe te werken en je niet te laten ‘zweven’. Ik ben geen coach die alleen maar vragen stelt en jou al het denkwerk laat doen. Ik denk met je mee en probeer zaken gezamenlijk te duiden.

Ik werk altijd altijd toekomst- en competentiegericht. We maken heldere afspraken over wat we willen bereiken. Dit leggen we vast in een coachprogramma. Je krijgt van mij ook altijd ‘huiswerk’ mee. Waarom? Omdat doen de beste manier van leren is. En omdat we zonder nieuwe input elke sessie hetzelfde gesprek voeren.

Ik gebruik ook graag lichamelijke beweging om mentale processen te duiden en te sturen. Daarbij put ik veelal uit mijn ervaring met Aikido en Contact Improvisatie.

Waarom coach ik?

Ik coach omdat ik het waardevol vind een bijdrage te leveren aan ons welzijn. Coachen is voor mij een zingevende onderneming. Waar ik veel voldoening uit haal.

Waarom focus ik daarbij op relaties….

Ik omschreef mezelf vroeg als einzelgänger. Ik was liever met mijn eigen dingen bezig dan met andere mensen. Ik kan dat nog steeds goed, maar ik heb ook geleerd hoe waardevol en belangrijk het is om met mensen in contact te zijn. Dat heeft mij veel gebracht.

…. en ziekte en sterven?

Mijn eerste coachjaren heb ik mij gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit en time-management. Eind 2017 ben ik daarmee gestopt. Het was tijd voor een nieuwe richting die mij meer aan het hart gaat.

Ik kan mij eenvoudigweg geen andere levensgebeurtenis voorstellen die zinvoller is om mensen bij te ondersteunen.

Waarom mijn focus op mannen?

Omdat ik heb gemerkt dat ik een stijl van coachen heb ontwikkeld die over het algemeen mannen meer aanspreekt dan vrouwen.

En omdat ik merk dat veel mannen het nodig hebben om (nu eens) door een man begeleid te worden, vanuit een meer mannelijke energie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.