Sander Strating

Ik ben Sander Strating.

Ik heb mijn coachopleiding gevolgd bij Integral Coaching Canada en ben gecertificeerd Integral Master Coach™.

Naast mijn coachwerkzaamheden ben ik parttime in dienst als GIS-specialist bij MapXact (GIS staat voor Geografisch Informatie Systeem).

Ook ben ik actief als vrijwilliger Palliatieve Thuiszorg bij ZwolleDoet!

Hoe coach ik?

Ik vind het fijn om ergens concreet en gestructureerd naar toe te werken en je niet te laten ‘zweven’. Ik ben geen coach die alleen maar vragen stelt en jou al het denkwerk laat doen. Ik denk met je mee en probeer zaken gezamenlijk te duiden.

Ik coach vanuit een integrale aanpak waarin hoofd, hart en handen samenkomen en samenwerken. Daarbij combineer ik mijn voorkeur voor ratio en structuur met intuïtie en creativiteit.

Ik werk altijd altijd toekomst- en competentiegericht. We maken heldere afspraken over wat we willen bereiken. Dit leggen we vast in een coachprogramma. Je krijgt van mij ook altijd ‘huiswerk’ mee. Waarom? Omdat doen de beste manier van leren is. En omdat we zonder nieuwe input elke sessie hetzelfde gesprek voeren.

Ik gebruik ook graag lichamelijke beweging om mentale processen te duiden en te sturen. Daarbij put ik bijvoorbeeld uit mijn ervaring met Aikido en Contact Improvisatie.

Waarom coach ik?

Ik coach omdat ik het waardevol vind een bijdrage te leveren aan ons welzijn.

Vanaf mijn 25e ben ik geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en transformatie. Wat is ons menselijk potentieel? Hoe faciliteer en ontwikkel je dat? En waarom is het soms of vaak zo moeilijk om dat potentieel te realiseren?

Ik geloof dat persoonlijke ontwikkeling een grote bijdrage levert aan het vergoten van ons gezamenlijk welbevinden.

Waarom focus ik daarbij op relaties….

Ik omschreef mezelf vroeg als einzelgänger. Ik was liever met mijn eigen dingen bezig dan met andere mensen. Ik kan dat nog steeds goed, maar ik heb ook geleerd hoe waardevol en belangrijk het is om met mensen in contact te zijn. Dat heeft mij veel gebracht.

…. en ziekte en sterven?

Mijn eerste coachjaren heb ik mij gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit en time-management. Eind 2017 ben ik daarmee gestopt. Het was tijd voor een nieuwe richting die mij meer aan het hart gaat.

Ik kan mij eenvoudigweg geen andere levensgebeurtenis voorstellen die zinvoller is om mensen bij te ondersteunen.

Waarom mijn focus op mannen?

Omdat ik heb gemerkt dat ik een stijl van coachen heb ontwikkeld die over het algemeen mannen meer aanspreekt dan vrouwen.

En omdat ik merk dat veel mannen het nodig hebben om (nu eens) door een man begeleid te worden, vanuit een meer mannelijke energie.

Wat zeggen anderen over mij?

Onderstaande aanbevelingen zijn geschreven door mensen die ik gecoacht heb op gebied van werk en carrière.

Ik ben bij Sander terecht gekomen in een zoektocht naar meer energie en balans in mijn leven. Sander is een coach die niet alleen een prettige gesprekspartner is en een luisterend oor heeft, maar hij durft je ook een spiegel voor te houden waar je zelf misschien liever niet in kijkt. Ik vond het een waardevol traject dat ik zeker anderen aan kan raden. – Jan

Sander is een geïnteresseerde coach die makkelijk verbinding maakt. Van persoon tot persoon. Van brokjes informatie en observaties maken we beelden die getoetst en verder ontwikkeld worden. De oefeningen stellen me in staat complexiteit te reduceren en de focus te leggen waar dat naar mijn mening nodig is. Klinkt misschien vaag als het zo geschreven staat, maar dat is het zeker niet. Voor mij was dit een mooie start van een reis waarin ik zelf aan het stuur zit, maar wel met een goede navigator. – Martijn

In de afgelopen maanden Sander leren kennen als een prettige persoonlijkheid met een natuurlijke manier in de omgang. Tijdens individuele sessies weet Sander de kern van de zaak exact te benoemen en schuwt daarbij het spiegelen en de confrontatie niet. Sander heeft mij weten uit te dagen om het beste uit mijzelf te halen. Zijn gedrevenheid en enthousiasme hebben ervoor gezorgd dat ik terug kijk op een voor mij zeer geslaagd coaching traject. – Ronald

De coaching sessies van Sander waren voor mij nuttig bij het heroriënteren ten aanzien van mijn werk en privé situatie nadat ik mijn baan was kwijt geraakt. De focus was op het stilstaan bij het ‘gewende’ en ‘gewenste’ tempo van leven. Realiseren dat een ambitieuze houding horend bij een veeleisende baan niet noodzakelijk de basis hoeft te zijn voor toekomstige activiteiten was ons startpunt. Door een proces van stilstaan, luisteren en her-kalibreren legden we een nieuwe solide basis voor mijn toekomstplannen. – Maarten

In mijn zoektocht naar een coach kwam ik bij Sander uit. Op basis van zijn website vond ik hem het meest authentiek vergeleken met de wat grotere bureaus. Het eerste kennismakingsgesprek was bijzonder. Sander bleek uitstekend in staat om mij volledig op mijn gemak te stellen. Door het stellen van de juiste, soms confronterende vragen en door goed te luisteren kon Sander mij snel goed inschatten. Samen hebben we een traject ontworpen hoe ik dichter vanuit mijn passie, mijn muze kan werken en minder in afhankelijkheid van anderen. Door zijn sessies ben ik veel dichter bij mijn kracht gekomen. Ik krijg weer energie van wat ik doe en vind het weer betekenisvol. – Hugo

I appreciated the kind, non-judgmental, supportive approach of my coach. I always felt that I could be completely honest, transparant and vulnerable in our conversation and that it was a safe space to explore complex difficult topics. I felt a great deal of trust in these conversations, which helped me to get more out of my coaching experience. Overall, I had an extremely positive coaching experience and in addition to my coach’s style, I appreciated how reliable he was (always showing up on time for our calls, never cancelling, and always sharing a practice and/or summary right after our discussion when things were fresh in my mind). – Jessie

Als startend ondernemer zocht ik naar een coach die mij kon helpen om efficiënter en doelgerichter te gaan werken. Sander heeft mij hierin enorm geholpen. Door mijn gewoontes en waarden beter te leren kennen heb ik meer zelfvertrouwen en focus gekregen. Ik zou Sander zeker aanbevelen voor iemand die een verse blik op zijn professionele carrière wil. – Gary

In het coachingstraject dat ik gevolgd heb bij Step Into Your World heeft Sander Strating me vakkundig begeleid. Sander heeft een eigen stijl van coachen die me aanspreekt. Door een vertaalslag te maken van huidige situatie en doelen naar beeldende voorbeelden wordt het traject levendig. Kwaliteiten van Sander zijn: goed luisteren, inzicht, pragmatische aanpak. – Jan Willem

Sander is niet alleen een professionele en plezierige coach, maar ook een prettig mens met wie je snel vertrouwd bent. Hij is een goed luisteraar, scherpe waarnemer en goed in staat om je – soms subtiel, soms duidelijk – te spiegelen.

De metaforen die hij gebruikt zijn verfrissend en geven een sterk beeld. De metafoor die hij voor mijn traject – overigens in no-time – verzon, sprak mij in eerste instantie niet zo aan. In een tweede sessie bleek het een treffend beeld waar ik mijn eigen valkuilen en sterke kanten goed in herken en die mij goed helpen in mijn analyses en om stappen te zetten naar ander gedrag en een andere houding.

Zijn aanpak is ook verrassend en creatief: ik zou zelf niet verzinnen om tango te gaan dansen om beter grenzen aan te geven en leiding te nemen.

Tenslotte wil ik hem complimenteren met de oefeningen die hij na elke sessie meegeeft. Daaruit bleek elke keer weer dat hij goed geluisterd had naar mijn vragen en ervaringen en dat omzette in zeer bruikbare oefeningen voor mijn werk- en privésituatie. Ik gebruik ze nog regelmatig als naslagwerk. In mijn beleving heb je voor verandering meer nodig dan alleen een aantal coaching sessies, en is het vooral doe-het-zelven. En daarbij is een goede handleiding erg handig.

Ik kan Sander en zijn aanpak zeker aanbevelen. – Gert

Sander is een erg fijn persoon waarbij ik tijdens het kennismakingsgesprek meteen merkte dat ik bij hem zich thuis voelde en open kon zijn. Ik kwam bij Sander terecht via het internet en had een coach nodig vanwege mijn privé situatie. Sander zelf is erg sterk in de spiegel voor je te houden die je eigenlijk niet wil zien, daarnaast is hij erg rustig maar erg direct. Ik was ik het begin van het traject erg onrustig in mijn hoofd en Sander heeft met zijn erg fijne en behulpzame methode mij verder geholpen en daardoor heb ik mijzelf als persoon ontwikkeld. -Bas

Reacties gesloten